In English På Dansk

Frederik Munk Larsen (f. 1974)

Guitaristen Frederik Munk Larsen har igennem en kompromisløs tilgang til både kunstnerisk kvalitet og alsidighed, opnået stor anerkendelse for sine inspirerede fortolkninger af musik fra renæssancen til vor tid. Denne tilgang har ført til en række samarbejder med førende europæiske komponister og ensembler.

Koncertturnéer har ført ham til festivaler i Nord- og Sydamerika, hele Europa og Norden, og Kina, som solist og som kammermusiker i bl.a. Scenatet (DK), Curious Chamber Players, Scenatet (DK), og Duo Hellqvist/Munk. Han samarbejder med sangere som Peter Lodahl, og Ekaterina Bakanova.  I de senere sæsoner har han været solist med orkestre som Copenhagen Philharmonic, Aarhus Symfoniorkester  og Aalborg Symfoniorkester i koncerter af J. Rodrigo og Simon Steen-Andersen.

 

Han er uddannet på konservatoriet i Århus, Hochschule für Musik, Köln samt i Barcelona. Debut fra solistklassen i 2001 og nu lektor og hovedlærer i guitar på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han leder en succesfyldt klasse, der tæller adskillige internationale prisvindere. Han giver jævnligt mesterkurser i udlandet og medvirker på 17 CD indspilninger. Vinder af adskillige priser både som solist og kammermusiker ved internationale musikkonkurrencer. Fremtidige projekter inkluderer indspilning af Amongst, guitarkoncert med Göteborg symfoniorkester.

 

Komponister som bl.a. Bent Sørensen, Simon Steen-Andersen, Svend Nielsen, Rei Munakata og Niels Rønsholdt, Morten Ladehoff og Nicolai Worsae har komponeret soloværker til ham.